gázszerelő

Gázszerelés Budapest, gázszerelő - Péter Segít

Gázszerelés Budapest, gázszerelő - Péter Segít

Gázszerelő Budapest és vidék, fűtésszerelő

2018. január 08. - Fűtésszerelés Péter

Gázszerelő Budapest, miért kell?

Kikapcsolhatják a fűtést, ha mostanság hív gázszerelőt Budapesten

(tavalyi index cikk változat)

 

Történetünk egy nagyon veszélyes lehetőségre hívja fel a figyelmet, ami Istvánékkal történt meg. A dolog még akkor is durva, ha nem akarják átverni a gázszolgáltatók alkalmazottjait a szerelőkkel összeesküdve.

Gáz nélkül bármit is csinálnak, akkor se fognak tudni fűteni vagy főzni a lakásban télvíz idején, pedig minden előírásszerűen csináltak.

Ha most abban a tudatban van, hogy nem kapcsolják ki karácsony előtt a fűtést, ha mindig késedelem nélkül fizette be a számlákat, a beszerelés óta minden a legnagyobb rendben volt kazánjával, semmilyen hibát nem tapasztal, és nem követett el semmiféle szabálytalanságot, akkor eláruljuk, nagy tévedésben van.

 

Pedig Istvánék így fognak maradni egész télre, fűtés és meleg víz nélkül, és még az is elképzelhető, hogy tutcatnyi sorstársuk van a megyében, akik fagyoskodhatnak a téli hónapokban saját lakásukban, pedig nem csináltak semmi különöset vagy rosszat.

A gyanús húzások ellenére minden teljesen jogszerűen történt történetükben, és ez ellen talán csak úgy védekezhetnek ha télen még abban az esetben sem engednek be magukhoz gázszerelőt, ha valami pitiáner ürüggyel merészkedik be hozzájuk.

 

gázszerelő budapest 1 ker

Életveszélyben vannak már jó ideje Budapesten

Első ránézésre Istvánék egy 25-30 éve épített, jó állapotban lévő nyolclakásos társasházban élnek Budapesten aminek immár van vagy 21 éve. Ahogy Ők mondják, minden lakás pont ugyanolyanra lett tervezve a társasházban, a gázkazánok is ugyanott helyezkednek el a fürdőszobában, még a nyilászárók is jól szigeteltnek tűntek.

Istvánék miután lecserélték a régi kazánjukat, soha semmilyen gondjuk nem volt a gázzal. A beüzemelő csupán azzal az instrukcióval hagyta ott őket, hogy kb két évente a szerelővel kérjenek egy alapos kipucoltatást, mert sok a por a környéken.

 

A kéményseprők alaposabb ellenőrzést végeztek a nyáron, rendben is találtak mindent, mint ahogyan azt már évekkel ezelőtt is. Istvánék kétévente pár ezer forintér végeztettek tisztítást, évekkel ezelőtt pár ablakot kicseréltettek jobban szigetelőre, elhelyeztek egy egy konyhai és fürdőszobai páraelszívót, de más nagyobb átépítésre nem volt szükség.

 

Aztán idővel újra esedékes lett a kazánpucolás, így újságból kerestek is erre megfelelő szakembert. A korábbiakban ellentétben most nehezebb dolguk akadt, mert mindenki egy-két hétre vállalta volna csak el a munkát, akadt viszont egy csongrádi férfi, aki azonnal tudott a segítségükre lenni.

 

Ő azonban ahogy betette a lábát a lakásba, elképedve konstatálta, hogy a fürdőszobában van elhelyezve a kazán, így a légáramlás is rossz, és azonnal le kell venni a gázórát, mert életveszélyben van mindenki.

 

Másodsorban Istvánék azonnal le is lettek teremtve, hogy biztos nem végeztettek két éve takarítást, és azonnal mutassanak erről igazoló dokumentumot.

 

Viszont a kétéves tisztíttatási papírt nem őrizték meg, csak a pár hónappal ezelőtti kéményseprői hitelesítést tudták bemutatni, de az nem számított.

A szakember még kifogásolta a páraelszívókat, amikre Istvánék azt mondták, ha azok veszélyesek, akkor kiszedik és simán kikapcsolják őket.

 

Minden tiltakozással ellentétben a szerelő állította, hogy el kell zárni addig a gázt, amíg az egész fürdőszobát újra nem terveztetik egy új kazánnal.

 

Istvánék nem akarták ezt aláírni, így a szerelő nyomban el is ment aláírt papírok nélkül.

Távozása előtt még hozzátette, hogy az életüket akarja csak megmenteni a szén-monoxid mérgezéstől, és hasonlóképpen tett 10-15 családdal mostanában. A család használt szén-monoxis tiasztót 5 éve, abból is egy újabb fajtát rendeltek ezen a héten.

Miután lelépett a szerelő, nem telt bele tíz perc és csengettek a katasztrófavédők, pontosabban Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt emberei, hogy jöttek leszerelni a gázórát.

 

Rendkívül gyanús összehangoltság

Istvánéknak kezdett gyanús lenni, hogy a két hivatal összehangolva, kb kétszer olyan gyors mint a mentők. Az viszont még nagyobb furcsaság volt számukra, hogy nem tudtak semmilyen módon tiltakozni az ellen, hogy azonnal elzárják náluk a gázt, holott eddig soha semmilyen problémába nem ütköztek, nem volt átépítés, minden alkalommal rendben találtak mindent, legutóbbi felülvizsgálat is pár hónapja történt meg.

 

Amennyiben olyan gázszerelőt keres Budapesten akik korrekt módon mindent a hatósági eljárások szerint végeznek, keresse fel oldalunkat.

 

Amikor Istvánék érdeklődtek, hogy a többi lakó, ahol ugyanilyen típusú gázkazán üzemel, veszélyben vannak-e, akkor azt a választ kapták, hogy jól ismerik a házat, mindenki maradjon életveszélyben. Az ominózus szerelő azért még gyorsan visszatelefonált, hogy neki éppen akad egy olyan ismerőse aki kazáncseréstől a fürdőszoba átalakításig, olcsón el tudja végezni a munkát. Ebből persze Istvánék nem kértek. Azt viszont észrevették, hogy a Dégáz november 26-ra visszadátumozta a december 19.-én elvégzett vizsgálatot, a mai napig nem tudják miért, mert ha életveszélyes helyzetet állapítanak meg, azonnal elzárhatják a gázt.

 

Ők azt a lehetőséget tartják valószínűbbnek, hogy páran összejátszva nagyobb pénzzel akarták lerántani őket, hátha télen nem fognak vacakolni, ha fáznak, mindenképp gyorsan belemennek az első felkínált megoldási lehetőségbe. Egyébként inkább a megoldásra törekedtek volna a szereplők egy tökéletesen működő kazánnál, nem a kazáncserében.

 

Online marketing segítség angolul tudóknak:

 

online marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr313559417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása