gázszerelő

Gázszerelés Budapest, gázszerelő - Péter Segít

Gázszerelés Budapest, gázszerelő - Péter Segít

Cirkó javítás

2020. október 01. - Fűtésszerelés Péter

Cirkó javítás

A fali kazánok többnyire vezetékes gázzal szerelve gondoskodnak lakásunkban a fűtésért és a melegvízzel történő megfelelő ellátásért. A kazánokon áthaladó víz felmelegszik, majd ezt elvezetve a víz saját nyomása által fűtik a lakásunk radiátorait és adnak melegvizet. A fali kazánok szabályozható hőmérsékletűre melegítik a vizet, de szükségük van valamennyi időre, amíg a rendszer átmelegszik, és ténylegesen melegvizet ad. A fali kazánok két csoportra bonthatóak égéstér szempontjából. Ezek a nyílt- és zárt égésterű berendezések. A nyílt égésterű az égéshez a helyiség levegőjéből nyeri az oxigént, míg a zárt dupla csöves kéményrendszeren keresztül nyeri a levegőt, illetve távolítja el azt. A zárt rendszerek annyiban előnyösebbek, hogy meghibásodásuk esetén a gáz nem kerül kapcsolatba velünk, viszont a kémény kialakítása további költségeket jelent a kiépítéskor.

Miért fontos a készülék karbantartása?

Minden gázkészüléket felelőtlenség több évig karbantartás nélkül üzemeltetni. Ön- és környezete biztonsága érdekében legalább évente javasolt egy teljeskörű felülvizsgálat. A készülék meghibásodását úgy lehet megelőzni, hogy rendszeresen karbantartjuk a készüléket, mellyel a hibák túlnyomó részét ki lehet küszöbölni. A karbantartásnál előnyös az évenkénti egyszeri alkalom, amely során alaposan ellenőrizzük a készüléket. De még ebben a helyzetben is előfordulhat, hogy meghibásodik a készülék és ilyen esettben fontos, hogy megfelelő szakemberhez forduljon!

Csökkentse a költségeit,
növelje a biztonságot
évi rendszeres karbantartással!

Egy hideg téli délután hideg lakásba ér haza és még melegvíz sincs? Még egy kiválóan karbantartott cirkó életében is eljöhet az a nap, amikor hibát észlelünk. Ilyenkor fontos, hogy olyan szakemberhez forduljunk, akinek nagy tapasztalata van a cirkók javításában is, hiszen egy dolog beszerelni és egy másik dolog szervizelni egy ilyen készüléket.

A cirkó elnevezés a víz cirkulációjára utal az ilyen típusú gázkazánoknál. A korszerű, zárt égésterű, kondenzációs modellek kínálják a legköltséghatékonyabb vezetékes gázzal való fűtést, hiszen közel 110 % elvi hatásfokkal rendelkeznek.

A cirkó fűtés az egyik legelterjedtebb gázkazán alapú fűtés. Maga a cirkó elnevezés a fűtővíz cirkulációját jelöli. A gázkazán felmelegíti a vizet, amit a szivattyú eljuttat a radiátorokba, ahol a hőleadást követően a víz visszaáramlik a kiindulási pontra, ahol a folyamat újra és újra megismétlődik. A cirkófűtésnek rengeteg előnye van, főleg, ha a korszerű, zárt égésterű modelleket vizsgáljuk ebből a szempontból.

A gázcirkó, vagyis cirkó gázkazán a benne cirkuláló vízről kapta ezt az elnevezést, hisz az egy zárt körön belül kering a hőforrás és a hőleadó felületek között. A korszerű kondenzációs gázcirkók és kombi változataik energiatakarékos fűtést kínálnak.

A gázcirkó egy olyan gázkazán, amely a benne keringő víz cirkulációjáról kapta a nevét. A régi, hagyományos gázcirkók még nyílt égésterű készülékek voltak, azonban ezek használata már nem engedélyezett. A zárt égésterű gázcirkók közül még sok a régebbi típusú turbós gázcirkó, melyek használata még engedélyezett, azonban már nem szerelhetők be újonnan. Életvédelmi szempontból biztonságosak, de erősen szennyezik a környezetet.

Kondenzációs típusaik azok a készülékek, melyek hivatalosan telepíthetők, hiszen a teljesen zárt rendszerük a legbiztonságosabb berendezésekké teszi ezeket a modelleket, emellett pedig rendkívül alacsony a károsanyag-kibocsátásuk, így a környezetvédelmi határértékeknek is megfelelnek. Ami még mellettük szól, az a költséghatékony üzemeltethetőség, ugyanis a kondenzációs technológiának köszönhetően az elvi hatásfok magas, ezzel ellenben a felhasznált tüzelőanyag viszont rendkívül alacsony. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7316223388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása