gázszerelő

Gázszerelés Budapest, gázszerelő - Péter Segít

Gázszerelés Budapest, gázszerelő - Péter Segít

Lakásvásárlás előtti kisokos – Gázszerelésről tudnivalók

2020. október 07. - Fűtésszerelés Péter

Lakásvásárlás előtti kisokos – Gázszerelésről tudnivalók

Gázszerelési tanácsok ingatlanvásárlás előtt!

Egy jó döntés, vagy szakmai tanács a későbbiekben számos fejfájástól megmenekíthet bennünket, ha figyelembe vesszük egy gázszerelő véleményét is. ( Gázszerelés, regisztrált gázszerelő, gáztűzhely, cirkó, kazán, konvektor, gáztűzhely, főzőlap, kémény, füstcső állapota: Gázszerelési tanácsok.)

Mit nézzünk meg lakásvásárlás előtt gépészeti szempontból gázszerelés oldalról!?

Hová szerelik fel a gázórákat általában?

Számos ingatlanban a gázóra az előszobában található, de a gázóra lehet még a folyosón is, családi házak esetén nem ritka, hogy a ház külső falára szerelték, vagy a telekhatártól számított 1-2 méteren belül az utcafronttól számítva.

Az orr…! Kapcsoljuk be érzékszerveinket (!)

… és ne csak a látásunkra fektessük a hangsúlyt, mely az agyunkba érkező információk 90%-áért felel, hanem vegyük elő szaglószervünk kifinomultságát is!

Az első benyomás az lehet, hogy az ingatlanba, lépcsőházba, lakásba való belépéskor megcsapja orrunkat a gázszag. (Biztosan sok BLOG olvasó számára ismert, hogy a vezetékes gáz színtelen és szagtalan, a levegőtől könnyebb fajsúlyú gáz. A PB-gáz szintén színtelen és szagtalan, de annak fajsúlya nagyobb, mint a levegőé.)

De akkor miért mondjuk azt, hogy gázszag van az ingatlanban, ha az színtelen és szagtalan?

Erre egyszerű válasz, ugyanis mindkettőt szagosítják egy erős szúrós szagú anyaggal az etil-merkaptánnal. Sok esetben ez mentheti meg az életünket, ugyanis ez hívja fel a figyelmünket arra, hogy „nagy gáz van” az ingatlanban. Itt javaslom, ha vételi szándékunk komoly az ingatlanra vonatkozóan, akkor annak javítását az eladótól kérjük.

Ennek hibaelhárítása házilag legegyszerűbben úgy orvosolható, ha azon készülék előtt zárjuk le a gázcsapot, ahol a gáz szaga érződik, ha ennek pontos behatárolásában bizonytalanok vagyunk, akkor a gázóránál célszerű a gázcsapot elzárni és kérjük gázszerelő bevonását.

A katasztrófavédelem, vagy a tűzoltóság bevonását első körben mellőzni kell szerintem, kivéve az extrém helyzeteket, ugyanis, ha a „szervek” beteszik a lábukat majd az ingatlanba, az nagy galibát is okozhat, vagyis levehetik, leplombálhatják az órát, vagy a házat kizárhatják a szolgáltatásból, mellyel a média is számtalan esetben már foglalkozott. Ez egy téli időszakban nem éppen szívderítő.

A szem…! Kapcsoljuk be érzékszerveinket (!)

… és járjuk körbe az ingatlanban található gázkészülékeket is, melyek lehetnek pl: gáztűzhely, gázfőzőlap, cirkó, héra, gázkazán,is, ill. ellenőrizzük le azok állapotát szakmai, vagy kevésbé szakmai szemmel. Kéménye készülékek esetén nézzük meg, hogy a füstcsövek milyen állapotban vannak, van-e a csőszakaszon pl. rögzítő-bilincs.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2416230900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása